Sastāvs: kaltētas kumelītes

Ārstniecības kumelīte (latīņu: Matricaria chamomilla) ir Kurvjziežu jeb asteru dzimtas kumelīšu ģints augs.
Kumelīte ir viena no visplašāk pielietotajām drogām gan medicīnā, gan skaistumkopšanas industrijā, jo tās iedarbība ir plaša un efektīga. Pretiekaisuma, pret alerģijas un nomierinošo īpašību dēļ, kumelīti var lietot gan iekšķīgi, gan ārīgi. Vissenāk zināmais šī auga pielietojums - stipra kumelīšu tēja sakārto pārāk “šķidru vēdera izeju”, savukārt vāja kumelīšu tēja atrisina “cieta vēdera izejas” problēmu.
Kumelītēm ir spēcīga antibakteriāla iedarbība, tās iesaka lietot sirds asinsvadu sistēmas nostiprināšanai, nieru darbības uzlabošanai un kuņģa nomierināšanai. Tām ir gremošanas sistēmas uzlabojošas un vēdera uzpūšanos mazinošas īpašības.
Kumelīšu tēja ir nomierinoša un nogurumu mazinoša, bezmiega gadījumā. Kumelītes izmanto arī kā dezinficējošu līdzekli mutes gļotādas skalošanai. Kumelīšu tēju iesaka lietot saaukstēšanās profilaksei un ārstēšanai, tās palīdz arī pret kaulu sāpēm un lūzumiem, kā arī zobu sāpēm, dažādām tūskām. Ar kumelīšu kompresēm ārstē acu un ausu iekaisumus, ārstē dažādus ādas izsitumus, tūkumus, iekaisumus, nedzīstošas brūces un augoņus. Šai tējai ir patīkama, maiga garša un smarža, kas ļoti patīk arī bērniem.

kumelisuTejaLindaGriin140g

140g

Kumelīšu tēja